lifetouch sports coupon 2014 stopover giovinazzo coupon coupons on science diet dog food excerpt from humboldt's gift by saul bellow brookstone coupon code august 2014

Bridion

0

Bridion – upotreba | neželjeni efekti | trudnoća

Biridion lek sadrži aktivnu supstancu koja se zove sugamadeks. Spada u grupu lekova koji blokiraju mišićne relaksanse čime ubrzava oporavak nakon operacije. Mišićni relaksansi se koriste da opuste mišiće tokom operacije. Pošto dolazi do opuštanja svih mišića, to važi i za disajne puteve, te tokom operacije pacijent diše uz pomoć aparata. Kada se završi sa operacijom, da bi se ubrzao proces oporavka pacijenta i otklonio efekat opuštanja mišića, koristi se ovaj lek. Dakle, Bridion se koristi obično na kraju operacije kako bi blokirao dejstvo mišićnih relaksanasa (rokuronijum, venkuronijum) da biste ranije mogli normalno i bez aparata da dišete.

Mere opreza

Bridion se ne sme primenjivati kod pacijenata koji su alergični na aktivnu supstancu sugamadeks. Takođe, ovaj lek se mora primenjivati sa velikim oprezom kod pacijenata koji imaju oštećenje jetre, oštećenje bubrega, bolesti srca ili otok.

Obavestite svog lekara ako imate neko od gore navedenih poremećaja.

Bridion tokom trudnoće i dojenja

Bridion se može primenjivati i tokom turndoće i tokom dojenja.

Način primene Bridion leka

Bridion 2 mg pa do 4 mg su uobičajene doze po kilogramu telesne mase.

Primer: Ako je vaša telesna masa 80 kg, a vaš anesteziolog odredi dozu od 2 mg/kg, onda će doza Bridion leka biti 80 x 2= 160 mg Bridion leka za pacijenta čija je telesna masa 80 kg. Doza može biti i veća (4 mg/kg odnosno 80 x 4 = 320 mg), ako vaš anesteziolog tako odredi.

Bridion se primenjuje samo nakon operacije i primenjuje ga stručno medicinsko osoblje (obično anesteziolog). Daje se intravenski.

Primena sa drugim lekovima (Interakcije)

Ne postoji mnogo interakcija sa ovim lekom. Jedina interakcija vredna pomena je interakcija sa oralnim kontraceptivima (lekovi za sprečavanje neželjene trudnoće). Bridion može da smanji dejstvo oralnih kontraceptiva, te je neophodno napomenuti pacijentu da koristi dodatnu zaštitu prilikom seksualnih odnosa.

Obavestite lekara  o svim lekovima i biljnim preparatima koje uzimate.

Neželjena dejstva

Bridion može da izazove sledeća neželjena dejstva:

  1. neprijatan ukus u ustima,
  2. mišićna slabost,
  3. kašalj,
  4. alergija i drugi.

Informacije na ovom sajtu su namenjene samo u svrhe edukacije i ni na koji način ne mogu zameniti posetu odgovaraćeg medicinskog stručnjaka. Uvek se posavetujte sa vašim lekarom ili farmaceutom ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica.

Podelite

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.