Deep Relief Gel

0

Deep Relief Gel – Mere opreza | Način primene | Neželjeni efekti

Deep Relief je gel koji kao aktivne supstance sadrži 50 mg ibuprofena i 30 mg levomentola. Ibuprofen spada u grupu nesteroidnih antiinflamatornih lekova (NSAIL) i ima analgetički (smanjuje bol) i antiinflamatorni efekat (smanjuje upalu). Levomentol deluje tako što izaziva blagu iritaciju na nervnim završecima te dovodi do osećaja olakšanja i ublažavanja bola. U kombinaciji ove dve supstance otklanjanju bol i smanjuju upalu. Efekat traje više sati. Koristi se za lečenje:

  • Reumatskih bolova u mišićima odnosno zglobovima
  • Bolova u mišićima
  • Uganuća i istegnuća
  • Sportskih povreda
  • Blažih oblika artritisa (upala zglobova)

Mere opreza

Deep Relief gel se ne sme koristiti kod pacijenata koji su alerigčni na bilo koju aktivnu supstancu ili druge slične lekove, kao što su: diklofenak, ketoprofen, acetilsalicilna kiselina (Aspirin), flurbiprofen i drugi.

Ovaj gel se ne sme primenjvati ni kod pacijenata koji imaju astmu ili imaju otežano disanje.

Ne sme se primenjvati kod dece mlađe od 12 godina.

Ne sme se primenjvati na predeo kože koji je oštećen, na otvorenu ranu, na inficiranu kožu, na sluzokožu, usne, genitalnu ili analnu regiju. Ukoliko ste nenamerno naneli gel na neko od ovih mesta, isperite to mesto sa puno vode.

Ne sme doći u direktan ili indirektan kontakt sa očima. Ukoliko nenamerno dođe do kontakta sa očima, odmah isperite oči sa puno vode i javite se lekaru.

Ne sme se primenjivati kod trudnica i dojilja, kao i kod parova koji planiraju trudnoću.

Treba se primenjivati sa velikim oprezom kod pacijenata koji imaju oštećenje bubrega ili čir na želucu.

Primena tokom trudnoće i dojenja

Deep Relief gel se ne sme primenjivati tokom trudnoće i dojenja. Razgovarajte sa vašim lekarom o rizicima primene ovog gela tokom trudnoće.

Način primene

Nanesite tanak sloj ovog gela na bolno mesto i blago masirajte dok koža u potpunosti ne upije sav gel. Ovaj gel možete primenjivati tri puta dnevno. Razmak između dva nanošenja, mora da iznosi najmanje 4 sata. Pre i posle nanošenja gela, operite ruke.

Nemojte da prekrivate kožu zavojem ili drugim oblogama, jer to može da dovede do apsorpcije ovog gela u sistemsku cirkulaciju i moguće pojave neželjenih efekata.

Izbegavajte primenu ovog gela na velikim površinama kože.

Ukoliko nema poboljšanja nakon 4-8 nedelja primene, obratite se vašem lekaru.

Primena sa drugim lekovima (Interakcije)

Deep Relief gel se ne sme primenjivati u kombinaciji sa sledećim lekovima:

  • Nesteroidni antiinflamatorni lekovi (NSAIL), koji se koriste u lečenju bolova i upalnih procesa, kao što su: acetilsalicilna kiselina (Aspirin), ibuprofen (Brufen), ketoprofen, flurbiprofen i drugi.

Obavestite lekara o svim lekovima ali i biljnim preparatima koje uzimate.

Neželjena dejstva

Deep Relief gel može da izazove sledeća neželjena dejstva: crvenilo kože, suva koža, osećaj peckanja na koži, osećaj bockanja na koži, bol u stomaku, problemi sa varenjem hrane, svrab na koži, pojava plikova na koži, otežano disanje, otežano mokrenje, alergija i drugi.

Obavestite lekara ako primetite bilo koji neželjeni efekat.

Informacije na ovom sajtu su namenjene samo u svrhe edukacije i ni na koji način ne mogu zameniti posetu odgovaraćeg medicinskog stručnjaka. Uvek se posavetujte sa vašim lekarom ili farmaceutom ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica.

Podelite

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.